..........grensverleggend!
Hoe gaat kindercoaching in z'n werk?
Als eerste is er een intake met ouders, waar de hulpvraag wordt gesteld en de mogelijkheden worden besproken.
Hierna gaan het kind, puber, tieners, adolescent/ jongvolwassene of jongere (verder kind genoemd) en ik spelenderwijs aan de slag om veranderingen teweeg te brengen. Ik gebruik daarvoor gesprekstechnieken, aangepast op de leeftijd van het kind, creatieve middelen en werkvormen, diverse kindercoachmaterialen, spelvormen en rollenspelen.
Wij, het kind en ik, gaan samen ontdekken wat nu eigenlijk het probleem is, hoe wij naar een oplossing kunnen zoeken en in hoeverre deze mogelijk is te verwezenlijken. Als kindercoach help ik het kind deze oplossing(en) bij zichzelf te vinden.
Met de ouders volgt er behalve de intakegesprek, een tussen evaluatiegesprek (eventueel meerdere gesprekken gewenst) en een eind/evaluatiegesprek.
Waar nodig is een goed onderling contact tussen school, ouders/verzorgers en ik. Zodat wij samen veel kunnen bereiken bij het kind. Een probleem thuis in de thuissituaties werkt veelal door op school en andersom.
Ik ben is er op gericht kinderen op een effectieve manier te helpen zichzelf te ontdekken en weer stabiel, gelukkig, sterk en krachtig in het leven gaan staan.
Ik werk veelal met:
- Creatieve werkvormen bijvoorbeeld tekenen, schilderen, kleien
- Buitenactiviteiten
- Diverse spelvormen bijvoorbeeld kwaliteitenspel
- Lichaamswerk bijvoorbeeld yogahoudingen
- Familieopstelling met duplo/playmobiel
- Focussen en sensen
- Mindfullness
- Kindermeditaties
- Kinderverhalen (helende/fantasieverhalen)
- Rollenspelen
- Therapeutische poppen
- Traumaverwerking d.m.v. EMDR therapie